Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja  spletne trgovine Folio

Pogoji poslovanja opredeljujejo uporabo spletne strani spletne trgovine Folio, ter razmerja med kupci in spletno trgovino Folio.

Registracija

Za uporabo spletne trgovine Folio ni potrebna registracija. Zaradi dostave pa je potreben vnos podatkov za dostavo in izdajo računa.  Kupec pa se lahko prijavi v sistem, za kar je potrebno opraviti registracijo uporabniškega računa. Uporabniški račun posameznega registriranega uporabnika spletne trgovine Folio (v nadaljevanju kupec) slednjemu omogoča:

    * naročanje izdelkov – kupovanje,
    * pregledovanje dosedanjih nakupov – rubrika zgodovina nakupov,
    * prejemanje novosti.

Kupec jamči, da so podatki v uporabniškem računu pravi in točni. Vse spremembe podatkov v uporabniškem računu je kupec dolžan dopolniti oziroma popraviti sam, in sicer v rubriki "osebne nastavitve".

Varnost osebnih podatkov

Kupec se strinja, da Folio d.o.o. zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca. Folio d.o.o. se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca rokoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljal in obdeloval izključno z namenom izboljševanja in uvajanja novih storitev v spletno trgovino Folio. Varovanje osebnih podatkov je podrobno opredeljeno v sklopu Zasebnost uporabnikov spletne trgovine Folio.

Naročanje

V spletni trgovini Folio so kupcu na voljo izdelki iz kataloga izdelkov Folio. Kupec lahko izbrane izdelke shranjuje v košarico. Za zaključitev nakupa izberemo gumb "Na blagajno" in sledimo navodilom. Do potrditve naročila lahko kupec odstopi od naročila.

Cene izdelkov

Kupec plača blago po cenah, ki veljajo na dan, ko je bilo naročilo oddano. Vse cene v trgovini so v EUR in vsebujejo 20% DDV.

Plačevanje naročenega blaga

Kupec naročeno blago plača ob prevzemu blaga. Vse cene v katalogu so v EUR. Za dobavljeno blago pravnim osebam izstavimo račun z valuto 30 dni od datuma na računu. V določenih primerih za dobavljeno blago zahtevamo predplačilo. V tem primeru stranko o tem predhodno obvestimo. Kupec - fizična oseba poravna kupnino ob dobavi in sicer gotovinsko. Plačilo je možno tudi preko PayPala pa pogojih, ki jih zahteva sistem.

Dostava

Izdelke, ki so na zalogi prejmete v roku 14 dni od datuma prejema naročila. Naročene izdelke se dostavi v celoti ali v delnih dostavah. Če določenega izdelka ni na razpolago oz. je razprodan, se ga po predhodnem obvestilu naročnika razveljavi oz. zamenja z drugim, ekvivalentnim izdelkom. Če prodajalec v roku 3 mesecev naročenih izdelkov ne more dobaviti, se naročilo razveljavi. Prodajalec pošiljki priloži račun in druge z zakonom predpisane dokumente, razen če je kupec listine že prejel. Naročeno blago lahko ob dostavi za kupca opravi kdorkoli, ki živi na označenem naslovu.

Minimalna vrednost vašega naročila naj znaša 5 €.

Pridržujemo si pravico do odstopanja fotografij od realnih izdelkov. Če s prejetim blagom niste zadovoljni, ga lahko nerabljenega v roku 14 dni vrnete na naslov: Folio d.o.o., Šeškova ul. 3b, 1330 Kočevje. Blago mora biti zapakirano v originalni embalaži. Za vrnjeno blago vam bomo po poštni nakaznici v roku 30 dni vrnili denar.

Pritožbe in reklamacije

Vsako pritožbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na E-naslov info@folio.si.

Pomoč in informacije

Za pomoč in dodatne informacije sta kupcu na voljo E-naslov info@folio in telefon 059 051 867.

Končna določba

Ta Splošna določila spletne trgovine Folio pričnejo veljati z dnem 1.11.2010.